Pravila o privatnosti

Dobro došli na web shop www.medopip.hr

Mi se brinemo o zaštiti osobnih podataka i privatnost korisnika te Vas želimo informirati kako prikupljamo, koristimo i pružamo informacije na zakonit i pošten način.

Ova Pravila o privatnosti opisuju našu praksu vezanu za informacije koje mi ili naši pružatelji usluge prikupljaju preko ove stranice ili internetskih usluga (na primjer, mobilna stranica ili aplikacija) kojima mi upravljamo i nadziremo, s kojih ste preusmjereni na ova Pravila o privatnosti (u daljnjem tekstu „Stranica“).

Pružanjem svojih osobnih podataka ili korištenjem ove Stranice, prihvaćate i pristajete na uvjete sadržane u Pravila o privatnosti.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA

Prikupljene osobne podatke korisnika, uz privolu, PIP d.o.o. koristiti će:

  • Za ispunjenje poslovno uvjetovanih aktivnosti izdavanja računa u slučaju kupnje (ime, prezime, adresa računa, adresa dostave, OIB, kontakt telefon, kontakt email)
  • Za marketinšku komunikaciju – slanje newslettera-a 
  • Za internu obradu podataka te statističke analize prodaje
  • Za isporuku proizvoda kupljenih putem web shopa u kojem slučaju PIP d.o.o. dijeli podatke sa trećim osobama, dostavnim službama (Hrvatska pošta d.d., GLS d.o.o., ALCA d.o.o.) te naplatu istih putem pouzeća (Hrvatska pošta d.d.)

Prikupljene podatke možemo kombinirati s ostalim podacima koje smo od Vas zaprimili na mreži ili izvan mreže, uključujući na primjer vašu povijest kupnje.
U slučaju da nam pružite informacije koje se odnose na druge osobe, ovime izjavljujete kako ste za to ovlašteni temeljem zakona i dajete nam privolu da te informacije koristimo u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.

OSJETLJIVE INFORMACIJE

Osim ako to izričito zatražimo, molimo vas da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke (npr. informacije vezane za rasno ili etničko porijeklo, političke stavove, religijska ili filozofska uvjerenja, zdravlje, seksualni život ili orijentaciju, kriminalnu povijest ili članstvo u sindikatima, odnosno biometrijske ili genetske podatke u svrhu identifikacije pojedinaca) na ili putem Stranice, odnosno na drugi način.
PIP d.o.o. putem Stranice prikuplja isključivo podatke za kojima postoji legitimni interes te minimalnu količinu za provedbu kupoprodajnih aktivnosti i analizu poslovanja.

PIP d.o.o. ne prikuplja, nema uvid niti obrađuje vaše podatke o kartičnom plaćanju, brojeve kartice, kreditne limite, broj rata i slično, što je predmet obrade putem posredničke usluge prema vašoj banci.

AUTOMATSKO PRIKUPLJANJE INFORMACIJA I KORIŠTENJE

Mi i naši pružatelji usluga možemo određene informacije prikupljati automatski dok se krećete našom Stranicom. Pročitajte Pravila o kolačićima za detaljne informacije o kolačićima i drugim tehnologijama za praćenje koje se koriste na Stranici. Odredba o kolačićima uključuje informacije o tome kako možete onemogućiti ove tehnologije. Ako ih ne onemogućite i nastavite koristiti našu Stranicu, smatrati ćemo to vašim pristankom na njihovo korištenje.
Mi i naši pružatelji usluga također možemo automatski prikupljati i koristiti informacije na sljedeći način:

  • Putem vašeg preglednika: Određene se informacije prikupljaju putem većine preglednika, poput vaše adrese Media Access Control (MAC), vrste računala (Windows ili Mac), rezolucije zaslona, naziva i verzije operativnog sustava, te vrste i verzije internetskog preglednika. Možemo prikupljati slične informacije, poput vrste i identifikatora vašeg uređaja, ako Stranici pristupate putem mobilnog uređaja. Ove informacije koristimo kako bismo osigurali pravilan rad funkcija Stranice.
  • IP adresa: Vaša IP adresa je broj kojeg vašem računalu automatski dodjeljuje vaš pružatelj usluge Interneta. IP adresa se identificira i bilježi automatski u zapisima našeg poslužitelja kad god posjetitelj posjeti Stranicu, zajedno s vremenom posjeta i posjećenim stranicama. Prikupljanje IP adresa je standardna praksa i većina mrežnih servisa to obavlja automatski. Mi koristimo IP adrese za razne svrhe, poput izračuna razina korištenja usluge, dijagnosticiranja problema s poslužiteljem, te pružanja usluge na Stranici. Također možemo derivirati vašu približnu lokaciju iz vaše IP adrese.
  • Informacije o uređaju: Možemo prikupljati informacije o vašem mobilnom uređaju, poput jedinstvenog identifikatora, kako bismo razumjeli način na koji koristite Stranicu.

KORIŠTENJE STRANICE OD STRANE MALOLJETNIKA
Ova Stranica nije namijenjena za osobe mlađe od 16 godina, stoga molimo da te osobe ne dostavljaju svoje osobne podatke na Stranicu.

VAŠ IZBOR I PRISTUP

Vaši izbori glede naše uporabe i otkrivanja vaših osobnih informacija

Korisnici imaju pravo u svakom trenutku odustati od suglasnosti i ograničiti daljnju upotrebu svojih podataka, imaju pravo na uvid i ispravak netočnih podataka.
Dajemo vam izbor glede naše uporabe i otkrivanja vaših osobnih informacija za potrebe marketinga. Ako više ne želite primati marketinšku komunikaciju unaprijed, možete se iz toga isključiti javljajući nam se na e-mail [email protected]. U svom zahtjevu molim navedite svoje ime, navedite oblik(e) marketinške komunikacije koju više ne želite primati, te adresu (adrese) na koje se ona šalje. Primjerice, ako više ne želite primati promidžbene e-poruke ili direktnu poštu, ukoliko želi povući privolu dovoljno je da kliknete na link “Ne želim više primati newsletter”. Vaši osobni podaci biti će brisani.

Kako možete pristupiti, mijenjati ili izbrisati svoje osobne podatke

Ako želite pregledati, ispraviti, ažurirati, ograničiti ili izbrisati svoje osobne podatke ili ako želite zatražiti prijem elektronske kopije svojih osobnih podataka za potrebe prijenosa nekoj drugoj kompaniji (do mjere u kojoj imate to pravo prema relevantnom zakonu), klikom na link “Želim promijeniti podatke e-mail adrese” te ukoliko želite povući privolu dovoljno je da kliknete na link “Ne želim više primati newsletter”.
U slučaju povlačenja privole osobni podaci će odmah biti brisani te će korisnik dobiti obavijest o brisanju. Po isteku razdoblja čuvanja osobnih podataka isti se brišu trajno ili anonimiziraju na način da se ne mogu povezati sa pojedincem.

PRIJENOS PREKO DRŽAVNIH GRANICA

Vaše osobne informacije mogu se pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo prostorije ili pružatelje usluga, a korištenjem naše Stranice ili davanjem svog pristanka (gdje to zahtijeva zakon), pristajete na prijenos informacija u zemlje izvan svoje zemlje prebivališta. Na snazi su odgovarajuće ugovorne i druge mjere za zaštitu osobnih podataka kad se one prenose našim suradnicima ili trećim stranama u drugim zemljama.

Neke je države izvan Europskog ekonomskog područja (EEA) Europska komisija priznala kao države koje nude dovoljnu razinu zaštite podataka u skladu s EEA standardima (puni je popis ovih zemalja dostupan ovdje http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm)


SIGURNOST

Nastojimo koristiti razumne organizacijske, tehničke i administrativne mjere dizajnirane za zaštitu osobnih informacija pod našom kontrolom. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem Interneta ili sustav za pohranu podataka ne može jamčiti 100%-nu sigurnost. Ako imate razloga misliti kako vaša interakcija s nama više nije sigurna (primjerice, ako smatrate kako je sigurnost korisničkog računa kojeg kod nas imate ugrožena), odmah nas obavijestite u skladu s donjim odjeljkom “Kako nas kontaktirati“.

RAZDOBLJE ČUVANJA

Vaše ćemo osobne podatke zadržati dok je to god potrebno ili dopušteno, u okviru namjene (namjena) za koju su pribavljene. Kriteriji za određivanje naših razdoblja čuvanja uključuju: (i) vrijeme u kojem imamo trajni odnos s vama i pružamo vam uslugu; (ii) postoji li zakonska obveza kojoj podliježemo; i (iii) je li čuvanje preporučljivo s obzirom na naš zakonski položaj (primjerice glede relevantnih zastara, parnica ili regulatornih istraga).
Primjerice, ako vaše osobne podatke prikupimo za komunikaciju sa vama, čuvati ćemo ih tijekom razdoblja počevši od početka međusobne komunikacije za koju ste dali privolu pa sve do vašeg zahtjeva kojim povlačite privolu za daljnju komunikaciju. Po isteku razdoblja čuvanja osobnih podataka isti se brišu ili anonimiziraju na način da se ne mogu povezati sa pojedincem
Molimo imajte na umu kako ovo nije potpuni popis svih razdoblja čuvanja. Vaše se informacije mogu čuvati i dulje, koristeći kriterije iz prvog stavka ovog odjeljka, osobito točke (ii) i (iii).

STRANICE I USLUGE TREĆIH STRANA

Ova Pravila o privatnosti se ne bave, a ni mi nismo odgovorni, za privatnost, informacije ili druge prakse trećih strana, uključujući sve stranice ili web imovinu trećih strana (uključujući, bez ograničenja, sve primjene) dostupne putem ove Stranice ili na koje ova Stranica ima poveznice. Dostupnost ili uključivanje poveznice na takvu stranicu ili imovinu na Stranici ne predstavlja podršku s naše strane ili strane naših partnera.

KAKO NAS KONTAKTIRATI

PIP d.o.o. iz Pisarovine, Karlovačka 8d, OIB: 37364743662 je tvrtka odgovorna za prikupljanje, uporabu i otkrivanje osobnih informacija prema ovim Pravilima o privatnosti.
Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o privatnosti, obratite nam se putem e-mail: [email protected] ili nam pišite na sljedeću adresu:
PIP d.o.o. iz Pisarovine, Karlovačka 8d, OIB: 37364743662
Također se možete obratiti i službeniku za zaštitu podataka zaduženom na adresu: [email protected].

PODNOŠENJE PRITUŽBE KOD REGULATORNOG TIJELA

Možete podnijeti prigovor kod nadzornog tijela nadležnog za Republiku Hrvatsku - Agencija za zaštitu osobnih podataka Zagreb, Martićeva 14.

AŽURIRANJA PRAVILA O PRIVATNOSTI

Ova Pravila o privatnosti možemo izmijeniti. Sve izmjene ovih Pravila o privatnosti će stupiti na snagu kad objavimo revidirana Pravila o privatnosti na ovoj Stranici. Vaše korištenje Stranice nakon ovih promjena znači kako ste prihvatili revidirana Pravila o privatnosti. Preporučamo da redovito pregledavate Pravila o privatnosti kad god posjetite Stranicu. Ova Pravila o privatnosti zadnji put su ažurirana 24.05.2018.