Spas za Vaše mišiće…

Proljeće je stiglo, pravo vrijeme za podsjetiti na prednosti Farmakol Musculpip emulgela, jer i oni kojima je zima bila razlog da smanje svoje trčeće ili sportske aktivnosti, spremaju se ponovno van. No, tu leži i zamka. Buđenjem prirode aktivira se i naše tijelo, no treba ga i dovoljno dobro probuditi i pripremiti da bi adekvatno odgovorilo na zadatke koje mu zadajemo

Najčešći uzrok ozljeda pri intenzivnoj tjelesnoj aktivnosti nedovoljna je pripremljenost. Mišići izloženi pretjeranom naporu štite se stezanjem, zglobovi na traumu ili pretjerani napor reagiraju upalom, a posljedica je povećana otečenost i ukočenost zgloba. Kod manjih ozljeda, ne javljaju se odmah neugoda i otečenost. Nakon treninga mišić je još zagrijan, ali nakon hlađenja, zglob i okolno tkivo postupno počinju naticati i boljeti. Poznato zvuči, zar ne? Musculpip je tu da vam značajno olakša takve trenutke. 

Prilikom sportskih aktivnosti i napora dolazi do pojačanog gubitka magnezija što doprinosi grčenju i napetosti mišića, kao i padu razine energije. Nedostatak magnezija u organizmu manifestira se kao smanjenje izdržljivosti. Zbog toga je tolika potreba našeg tijela za magnezijem. Kad se nanosi direktno na kožu, magnezijev klorid se trenutačno upija u tkiva i znatno povećava razinu magnezija u organizmu. Nanošenje na kožu pokazalo se i kao izvrstan način nadopune zaliha magnezija kod sportaša koji su izloženi velikim fizičkim naporima.

Danas postoje kombinirani preparati s magnezijem koji se mogu mazati na kožu i prije i nakon tjelesne aktivnosti. Ukoliko se koriste nakon aktivnosti, ublažavaju oteklinu i bol na ozlijeđenom mjestu, opuštaju napete mišiće i tetive te ublažavaju stres mišića. Razina magnezija ima tendenciju smanjenja tijekom fizičkih napora, stoga se preporučuje i mazanje prije aktivnosti.

Musculpip emulgel uz magnezij klorid sadrži i arniku i gavez, fantastično trojstvo za mišiće i ozljede, a odličan je za njegu umornih i opterećenih mišića, opuštajuću i osvježavajuću masažu prije i nakon trčanja, teretane, treninga… jer pruža osjećaj ugode, ublažava napetost i grčeve mišića. Super je i za sportsku masažu, a prava blagodat kod manjih ozljeda, istegnuća, uganuća i otežanog kretanja. Musculpip se lako razmazuje, brzo upija i ne masti. 

No, nemojte Musculpip emulgel gledati samo iz sportske vizure. Puno može pomoći vašim roditeljima ili baki i djedu čiji su pokreti postali otežani, a spasit će ih i od noćnih grčeva u mišićima. Vaša susjeda na poslu stoji za pultom satima i satima svaki dan ili se nečiji posao sastoji od osmosatnog hodanja? I njima će Musculpip donijeti veliko olakšanje. A svakako ga je dobro imati i kod kuće iako nema sportski usmjerenih članova kućanstva. U rasponu od toga da se s nekim dijelom namještaja ukućani u brzini, prečesto i neželjeno susreću, do toga da je ženskoj ruci ponekad nemoguća misija otvoriti neku predobro zatvorenu staklenku zimnice ili sok u boci, pa unatoč intenzivnom trudu, prije bijelu zastavu digne ruka nego dotični poklopac. I tad je spas za ruku Musculpip.

 Podijeli članak