Koenzim Q10, vitamin B1 i flavonoidi iz propolisa ublažavaju simptome stresa

Kardiopip kapsule kombinacija su prirodnih antioksidansa: koenzima Q10 i propolisa standardiziranog na minimalno 75 mg ukupnih flavonoida te vitamina B1. 

Koenzim Q10 ljudski organizam može sintetizirati, no količina endogenog koenzima s godina opada. On je odgovoran za proizvodnju energije u stanici, povećava aerobnu snagu, pospješuje cirkulaciju te je dobra prevencija i potpora terapiji bolesti srca i krvnih žila, a također ublažava i bolove u mišićima (mijalgiju).

Flavonoidi dokazano posjeduju antiagregacijski učinak, djeluju antioksidativno i protuupalno te štite od stvaranja plaka na krvnim žilama. Flavonoidi ne stupaju u interakcije s drugim lijekovima niti na razini metabolizma niti na razini distribucije te se kao takvi smatraju sigurnim kao potpora standardnoj terapiji lijekovima.

Vitamin B1 (tiamin) povoljno djeluje na ukupnu razinu energije dostupne iz ugljikohidrata, štiti organizam od stresa i umora i doprinosi normalnoj funkciji srca.

 

Indikacije i djelovanje

Kardiopip kapsule dugoročno imaju jak kardioprotektivni učinak. Svojim djelovanjem jačaju krvožilni sustav, preveniraju agregaciju trombocita i nastanak ugrušaka i mikrougrušaka, sudjeluju u očuvanju snage srčanog mišića i normalne funkcije srca.

Već nakon kratkog vremena uzimanja, Karadiopip kapsule doprinose smanjenju razina stresa i umora te pospješuje proizvodnju energije u organizmu.

Kardiopip kapsule preporučaju se osobama s povećanim kardiovaskularnim rizikom, pretilosti, dijabetesom i hipertenzijom jer smanjuju pojavu simptoma arterijske hipertenzije i poteškoće cirkulacije. Uslijed dugotrajne izloženosti stresu, kod kroničnog umora, slabosti, gubitka snage i iscrpljenosti organizam treba dodatnu potporu.

Također, tu su sportaši i osobe koje treniraju i troše puno energije te svi u dobi iznad 40 godina jer se nakon 40. godine smanjuje produkcija endogenog koenzima. Kardiopip kapsule ublažavaju simptome stresa i umora, daju energiju i povećavaju aerobnu snagu.



Podijeli članak